Национално честване на Шипченска епопея тази година е отменено заради коронавирусната

...
Национално честване на Шипченска епопея тази година е отменено заради коронавирусната
Коментари Харесай

Коронавирусът отмени честванията на връх Шипка

Национално честване на Шипченска епопея тази година е отменено заради коронавирусната зараза, заяви регионалната администрация на Габрово. Тази година тържествата трябваше да се проведат на 22 август (събота), с цел да бъде маркирана 143-годишнината от боевете под върха, като от община Габрово бяха оповестили, че имат подготвеност за тяхното осъществяване, в случай че епидемиологичната конюнктура се промени

  " Шипченска епопея " е едно от най-масовите годишни събития в страната, в организацията на което са ангажирани и вземат участие локални и държавни институции, културни и неправителствени организации и събира хиляди гости от цялата страна и чужбина на заветния връх Шипка - пишат от администрацията. - Всяка година ние приканваме хиляди хора да бъдат с нас на върха и по този метод да отдадат своята респект към тези знайни и незнайни воини, дали живота си за свободата, която през днешния ден изживяваме! Всяка година организираме богата стратегия със събития, както за деца, по този начин и с внимание към техните родители, ангажира се публичен превоз, организира се възстановка на боевете, която е и най – атрактивната част от тържествата и която събира хиляди хора, пристигнали да съпреживеят оня незабравим миг от защитата на Прохода.

Ние, уредниците, ангажирани с провеждането на тези тържества, ясно осъзнаваме риска, който Коронавирус - 19 съставлява за здравето и живота на хората. Следейки епидемиологичната ситуацията, която продължава да е все по този начин динамична, и във връзка рекомендация на Областния спешен щаб за предварителна защита разпространяването на COVID-19 в област Габрово, всички всеобщи прояви, които провокират скупчването на доста хора на едно място, без да може да бъдат спазени ограниченията за отдалеченост – въпреки и навън, са планувани за идната 2021 година.

Призоваваме жителите, които ще се поклонят пред Паметника на свободата към запазване на персоналното и публично здраве! Вярваме, че всеки ще откри заслужен метод, с който да уважи героите от Шипченската епопея ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР